Land: Zuid-Afrika 
Regio: Walker Bay 
Wijnhuis: Benguela Cove 
Druif: Sauvignon Blanc 
Wijnstijl: Dessertwijn - Rijk & Complex 
Alcohol: 10% 
Bewaarpotentieel: Tot 10 jaar na oogstjaar 

 

Sauvignon Blanc is een specialiteit van Benguela Cove, dus het is geen verrassing dat ze ook een dessertwijn van de variëteit produceren. Gemaakt van een enkele wijngaard op het terrein, vertrouwen deze wijnen op een schimmelgroei genaamd Botrytis Cinerea om suikers te concentreren en smaken te wijzigen terwijl de druiven nog aan de wijnstok hangen (zelfde methode als Sauternes). Het ontstaan van Botrytis Cinerea is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden en deze wijn kan daarom enkel gemaakt worden in jaren waar alles perfect samenvalt (de vorige vintage was al van 2015 geleden).

De wijn levert bedwelmende tonen van ananas, sinaasappelschil, pompelmoes en gedroogde perziken. Ook tonen van honing & rozijnen zijn terug te vinden, wat bijdraagt aan dit toch al complexe boeket. Deze intensiteit wordt vervolgd met een fluweelzachte en romige textuur die het gehemelte overspoelt.