Best friends wine together

Throwback naar het jaar 2011, waar 2 vrienden uit Moere per toeval hetzelfde gaan studeren en op kot gaan in Gent. Het begin van vele studentikoze avonden, maar vooral van een hechte vriendschap tussen Dylan Ryckewaert en Amber Bauwens. 10 jaar later vertaalt deze vriendschap zich in het ontstaan van RYBA Wines.

Als levensgenieters delen we een passie voor lekker eten en goede wijn. Daaruit ontstond het idee om zelf met onze eigen wijnhandel te starten. Een voorstel tussen pot en pint dat stilaan meer vorm kreeg en uitgroeide tot RYBA, gebaseerd op onze passie voor wijn en het leven. Dat in combinatie met de sfeer van puur kameraadschap is het recept van RYBA Wines.

Doorheen de jaren hebben we allebei onze kennis verruimd met de opleiding tot Aspirant-Sommelier en ontwikkelden wij vooral een voorkeur voor wereldwijnen, met elk een mooi verhaal. Hierdoor kiezen we bewust om geen wijnen aan te bieden van de klassieke wijnlanden, omdat wij vinden dat de wereld veel meer in petto heeft en we jullie hiermee kennis willen laten maken.

Ons aanbod hebben we zorgvuldig uitgekozen aan de hand van 4 pijlers: prijs, kwaliteit, originaliteit & genot. Wij leggen onze focus op onze favoriete wijnlanden, namelijk Zuid-Afrika & Portugal. Deze vullen we verder aan met wijnen uit alle hoeken van de wereld. Naast particulieren, kunnen ook zowel horeca als bedrijven bij ons terecht.

Omdat wij er zeker van zijn dat er voor ieder budget en voor iedere gelegenheid een bijhorende wijn te vinden is hebben we ons aanbod opgedeeld in 3 categorieën.

  • 'Woensdagwijn' voor de doordeweekse wijntjes of om de week te breken na een lange werkdag.
  • 'Vriendenwijn' voor wijnen met meer karakter, ideaal voor tijdens een gezellige avond met zen twee of bij bijvoorbeeld een BBQ met vrienden en familie. Onder ons motto 'Best friends wine together' richten we ons vanzelfsprekend vooral op deze categorie. 
  • 'Culinaire wijn' voor de meer complexe wijnen die het best gepaard gaan bij een mooi gerecht/menu of bij een speciale gelegenheid.

Onze wijnen kan je tweemaal per jaar ontdekken op onze jaarlijkse degustaties en bestellen kan doorheen het jaar via de webshop of telefoon (Dylan/Amber).

Hopelijk tot snel & santé!

Dylan & Amber
RYBA Wines